Taco-fredag med god samvittighet

Taco er blitt helgens store favoritt som både store og små gleder seg til.

Det beste av alt er at det kan gjøres til et svært næringsrikt måltid.

Først og fremst bør du styre unna taco skjellene, da disse desverre inneholder fett av en særdeles dårlig kvalitet.  Tortillas /taco-lefser av spelt er et bedre alternativ.  De som ikke tåler gluten kan blande seg en lekker salat av ingrediensene (se bildet over).

Det finnes flere økolgiske produktalternativer tilgjengelig, både når det gjelder krydderblanding, lefser, grønnsaker og tilbehør. Spør i din butikk.

Selv bruker vi disse ingrediensene når vi har Taco på menyen, men du kan by på det meste av oppskrårne grønnsaker:

  • stekt kjøttdeig/karbonade krydret med økologisk taco krydder
  • hjertesalat
  • blandet salatgrønt (spinat, ruccula, m.fl.)
  • raspede gulrøtter
  • tomater i biter
  • paprika i biter
  • agurk i biter
  • maiskorn
  • brune bønner (ferdig kokte)
  • vårløk, purre eller løk i tynne skiver/biter
  • avocado
  • rømme (jeg blander gjerne rømme og økologisk kefir for å få litt ekstra med gode bakterier inn i kosten)
  • Taco saus
  • Ost av god kvalitet (uten tilsetningsstoffer eller ekstra «fyllmasse»)

Mange liker Guacamole (avocado dip) og det kan du lettvint lage selv (les her)

God helg !

0 Comments

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*